SVT Debatt – Anna Troberg: ”Detta är vad jag förbjöds att säga på Gamex”

svtdebatt_gamex

Anna Troberg skriver på SVT Debatt om det hon förbjöds att säga på spelmässan Gamex:

”Jag har aldrig fildelat hem ett spel. Jag kan köpa de spel jag vill ha och gör det. Det kunde jag inte när jag var ung, men jag kunde spela kopierade spel utan att riskera hela min framtid. Utan den möjligheten hade jag inte varit den hängivna och generösa spelkonsument som jag är i dag. Jag skulle ha tappat intresset tidigt och i dag lagt min tid och mina pengar på något annat.

Jag vill att ni som är unga i dag ska få samma möjlighet som jag hade. Jag vill att ni ska få berika era liv. Jag vill att spelbranschen ska tänka mer långsiktigt och inse hur värdefulla ni är för dem. Dagens föråldrade upphovsrättslag är ett hinder för det. Det är därför jag och Piratpartiet vill ändra lagen så att den tillåter ickekommersiell fildelning och det är därför vi är här på Gamex.

SVT Debatt, 3 november, 2011.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>