SVT Debatt – Anna Troberg: ”Ge bort en piratkopia i julklapp!”

svtdebatt_julklapp

Anna Troberg skriver på SVT Debatt att kopian är årets julklapp:

”Delad kultur må vara en fin julklapp till familj och vänner, men det är en ännu finare julklapp till de som skapat kulturen du delar med dig av. Odelad kultur är nämligen kultur som inte hittar sin publik och därmed går miste om möjligheten att bli både älskad och köpt. När du ger bort delad kultur ger du också ett löfte om att den är bra och värd att se eller lyssna på. I reklamsvängen kallas det word of mouth och är något av en helig graal som alla vill åt. Jag kallar det hellre vår mänskliga vilja att lita på våra vänners goda omdöme och smak, men det är samma sak. Din julklapp till de som står dig nära är faktiskt en riktigt fin julklapp till kulturskaparna. Du ger dem en sorts reklam som inte går att köpa för pengar.”

SVT Debatt, 23 december, 2011.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>