DN – Anna Troberg: ”Ingen transparens i regeringens hantering av ACTA”

acta_dn-300x246

Anna Troberg skriver i DN om regeringens bristfälliga hantering av ACTA. Hon skriver bland annat:

”Samtidigt duckar den svenska regeringen för den massiva Acta-kritiken. På en ”informationssida” på regeringen.se presenterar man rökridåer och rena lögner. Bland annat hävdar man att Sverige aktivt arbetat för att göra processen kring Acta mer transparent. Det enda Sverige bidragit med är att inte protestera när andra lade fram förslag om att offentliggöra utkast av avtalet. Man hade kunnat kräva att lobbyisterna lämnade förhandlingsrummen för att ge plats åt våra folkvalda. Man hade kunnat kräva större transparens. Det valde man aktivt att inte göra.

Korruption trivs i mörker. Därför måste vi tända ljuset i maktens korridorer. Vi har rätt att få veta vilka det är som har privat svängdörr in till våra tjänstemän och politiker. Vi har rätt att få veta vilka det är som är med och påverkar de beslut som formar vår vardag.”

DN, 8 februari, 2012.

Kommentarer

chuyen van phong skrev

Wow…Samtidigt duckar den svenska regeringen för den massiva Acta-kritiken. På en ”informationssida” på regeringen.se presenterar man rökridåer och rena lögner. Bland annat hävdar man att Sverige aktivt arbetat för att göra processen kring Acta mer transparent.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>