Aftonbladet – Anna Troberg: ”Propagandamaskinen Bildt är inte trovärdig”

ab_bildt

Anna Troberg skriver i Aftonbladet om Carl Bildts dubbelmoral vad det gäller nätfrihet. Hon skriver bland annat:

”Carl Bildt utnämner återigen sig själv till nätets befriare nummer ett. Han gör det enligt principen att om man säger något tillräckligt många gånger och tillräckligt högt, så kommer folk att tro att det är sant. Tyvärr glömde han bort att det finns de som med irriterande envishet vågar säga att kejsaren är naken varje gång han står där i bara mässingen.

Bildt twittrar som aldrig förr. Han har sina anteckningar på en surfplatta. Han reser jorden runt och sitter vid konferensbord och levererar fina ord om hur viktigt det är med ett fritt nät. Just nu gör han det i Généve.
I slutet av april är han värd för en alldeles egen konferens om nätfrihet i Stockholm: Stockholm Forum on Internet Freedom for Global Development. Konferensen arrangeras av UD, .SE och SIDA och frontas på hemsidan av en skrattande Bildt. Någonstans utanför bild sitter antagligen Per Schlingmann och betraktar leende sin propagandamaskin i rörelse.”

Aftonbladet, 29 februari, 2012.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>