Aftonbladet – Anna Troberg: ”Kultur är inte en lyx – den är livsnödvändig”

ab_kultur

Anna Troberg skriver i Aftonbladet om hur viktig kulturen är för människor och om hur upphovsrättsindustrin struntar i det:

”Kulturen är inte i fara för att människor älskar den och delar med sig av den på olika sätt. Kulturen är i fara för att det finns politiker som går runt med villfarelsen att kulturen är så oviktig för samhället att estetiska utbildningar är ett slöseri med skattepengar. Kulturen är i fara för att det finns politiker som tycker att Per Gessle är i större behov av skydd än runstenar och gravhögar. Kulturen är i fara för att det finns politiker som ser biblioteken som ett hot och inte som en tillgång. Man kan inte älska ihjäl kulturen, men man kan ignorera ihjäl den.”

Aftonbladet, 23 augusti, 2012.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>