Corren – Anton Nordenfur: ”Linköpings bibliotek måste ta bort sin censur och massövervakning”

corren_anton2

Anton Nordenfur skriver i Corren om Linköpings biblioteks märkliga regler kring internetanvändning på biblioteket:

”Det finns inga fel i att biblioteket påminner internetanvändare om de lagar vi har i samhället, men det ska inte vara bibliotekets uppgift att agera polis. Lika lite ska det vara en kaféägares uppgift att spela in alla samtal i kaféet för att kunna anmäla brottsliga diskussioner till polisen.

Vi skulle aldrig låta biblioteket spela in alla privata samtal som sker vid de fysiska borden. Vi skulle aldrig låta någon bestämma att man inte får låna extrempolitiska verk som Karl Marx Das Kapital eller Ayn Rands Och världen skälvde. Låt oss bevara det ocensurerade informationsflödet i biblioteken, inte bara i de fysiska rummen utan även på internet, och låt polisen göra sitt eget jobb.”

Corren, 19 september, 2012.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>