Newsmill – Anna Troberg: ”Hela storyn om upphovsrättsextremisterna och bluffen om Nordkorea”

nm_tpb

Anna Troberg skriver om The Pirate Bays uppmärksammade bluff om att man flyttat till Nordkorea. Hon kikar på reaktionerna, på det tveksamma pr-värdet och Piratpartiets inställning till det hela. Hon skriver bland annat:

”Det finns all anledning att begrunda huruvida det var ett smart drag av The Pirate Bay att bluffa om att man flyttat till Nordkorea. Ur ren pr-synpunkt var det mindre lyckat, kanske inte för The Pirate Bay, men för piratrörelsen som helhet. Nordkoreabluffen tolkas naturligtvis av många som om man inte bryr sig om några andra rättigheter än rätten att få ladda hem film och musik. The Pirate Bay är lyckligt befriade från de kommunikativa hänsyn som vi som befinner oss i andra delar av piratrörelsen hela tiden måste ta i beaktande. The Pirate Bays budskap var: ”Fuck you, ni kan inte ta oss!”. Piratpartiets budskap är ett annat.

Det är inte rimligt att en privilegierad industri tillåts använda systematiska hot mot andra företag, partier och politiska aktivister för att få sin vilja igenom. Det är inte rimligt att en privilegierad industri tillåts monterar ner budbärarimmuniteten. Det är inte rimligt att en privilegierad industri tillåts bestämma vilken iformation vi ska få ta del av. Detta måste få ett slut.”

Newsmill, 6 mars, 2013.

Kommentarer

Björn skrev

Hej,

Vill egentligen bara påpeka att jag inte kommer rösta på PP nästa val även om jag röstat på dem de två senaste valen (riskdag och EU).

Min orsak att PP har blivit alltför osynligt och snävt. Partiet behöver nya idéer eller i alla fall få fram vad man vill göra.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>