Aftonbladet – Anna Troberg: ”Regeringen själva står för intoleransen”

tangentbord

Regeringen har gett polisen möjlighet att få ut ip-adresser även vid näthatsbrott samtidigt som statens medieråd en miljon kronor för preventivt arbete mot näthat. Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, svarar att det är regeringens själva som skapar intoleransen.

”Statsministern talar om etniska svenskar. Migrationsministern talar om blåögda svenskar. Justitieministern betraktar oss alla som potentiella brottslingar. Integrationsministern blundar när Sverige systematiskt skickar hbtq­-personer till länder där de riskerar förföljelse och död. Utrikesministern säger att statlig övervakning är ofarlig eftersom den är diskret.
Det är ett mysterium hur de som i dag växer upp ska lära sig att visa sina medmänniskor grundläggande respekt, när deras politiska företrädare inte tycks ha en aning om vad det innebär.”

Aftonbladet, 20 juni, 2013.

Kommentarer

Marcus skrev

Vilken tur att politiska röster endast hörs vart fjärde år, så att medmänniskor har tid på sig att reparera skadan de gjort på våra unga.

Martin skrev

Ett ord tappades bort i länken till artikeln. Bör vara ”statens medieråd _GER_ en miljon kronor för preventivt arbete mot näthat”

Ano Nym skrev

Är de helt tappade bakom en vagn? De sitter och klagar på att ”icke-demokratiska krafter”, som de definierar som främlingsfientlighet, sexism och intolerans finns, och vill därför se mer övervakning och inskränkningar i yttrandefriheten för att motverka dem. Hur mycket mer dubbeltänk kan det bli?

Sedan undrar jag egentligen vad hon lägger i ordet demokrati. Hon vill ha mer ”värdegrundsfrågor”, ”information”, m.m. i skolor och så vidare. Är inte det _egentligen_ ett annat ord för indoktrinering och hjärntvätt?

I princip ”du får välja vad du vill, men vi ska se till att du vill välja det vi vill att du väljer”…

Här har vi något som inte borde kunna vara annat än ett lysande exempel på dubbeltänk: ”Vi får inte acceptera att […] intoleransen smyger sig på[…]”.

För övrigt håller jag fast vid uppfattningen att antinäthatskampanjen från början är avsedd att övertyga folket att övervakning och censur är bra grejer och inget annat…

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>