QX: ”Obamabesöket har inget syfte”

12-1

Anna Troberg, Piratpartiets Partiledare, blir intervjuad av QX om Chelsea Manning och hur viktigt det även är med HBTQ-frågor när President Obama är på Sverigebesök;

Kommer det vara några regnbågsflaggor i demonstrationståget?
– Det vet jag inte, men vi vill stödja Chelsea Manning. Sedan hon kom ut som transsexuell har många dragit sig undan. Men det gör inte vi och därför kommer vi att ha Manning-plakat, säger Anna Troberg.

Hur tycker ni att Obama är på hbtq-frågor?
– Han har faktiskt gjort skillnad. Fast jag hoppas att han säger ifrån när han besöker Ryssland under G20-mötet. För situationen där börjar likna Tyskland på 30-talet. Samtidigt så samarbetar ju Obama med länder där det är ännu värre, till exempel Saudiarabien, säger Anna Troberg.

Idag i Stockholm demonstrerar flera organisationer tillsammans. Piratpartiet kommer finnas på plats klockan 17.00 på Medborgarplatsen för att demonstrera mot övervakningssamhället.

QX, 4 September, 2013.

Kommentarer

Mikael Nilsson skrev

Obama besöket har ett syfte -kanske inte det som PP vill; men det är ändå ett syfte. Frihandelsavtal, diskussion gällande klimatfrågan och Syrien var på agendan. Dessutom är det ett PR tillfälle för Sverige.

Sedan gällande Chelsea Manning; jag håller med att de som stödde Manning förut bör fortsätta göra det. Det visar bara behovet att HTBQ frågor mera allvarligt. Man kan vara för Manning eller mot honom; men det bör vara på grund utav sakfrågan och ingenting annat. Bara tanken att det kvalificeras som ett gediget argument får mig att må fysiskt illa.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>