Aftonbladet – Anna Troberg: ”Övervakning har blivit ett normaltillstånd som drabbar utsatta först”

ab_romer

Piratpartiets partiledare Anna Troberg skriver i Aftonbladet om vem som bär det yttersta ansvaret för polisens registrering av romer. Hon skriver bland annat:

”Många av de politiker som nu upprörs över registreringen av romer har varit med och röstat igenom de lagar och lagförändringar som gjort övervakning och registrering till ett olyckligt normaltillstånd i vårt land. De som inte själva röstat för detta har fokuserat på annat och lämnat politisk walkover i frågan om allas rätt till sin personliga integritet.

När våra politiska makthavare visar ledarskap genom att rulla ut den röda mattan för övervakningssamhället och tittar bort när övertramp görs, så skapar man ett spelrum för den typ av integritetskränkande maktmissbruk som polisens registreringen av romer är ett flagrant exempel på.”

Aftonbladet, 25 september 2013.

Kommentarer

Ano Nym skrev

Det skall tilläggas att den beskrivna övervakningspilen träffade ganska lindrigt den här gången. Inga fysiska eller frihetsmässiga skador inträffade, ”bara” ett enormt obehag.

Vad händer i framtiden?

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>