DI – Christian Engström: ”Björn Ulvaeus är aningslös”

DI_CE

Piratpartiets EU-parlamentariker bemöter idag i DI Björn Ulvaeus tankar om det kontantlösa samhället. Engström skriver bland annat:

”Vad Björn Ulvaeus möjligen kan åstadkomma är att oavsiktligt skapa en informell ekonomi, som är ännu svårare att få insyn i, vad gäller stulna saker. Man kan också misstänka att ett kontantlöst samhälle kommer att leda till att inbrott, snatteri och personrån kommer att öka – eftersom många kriminella då inte har något annat alternativ än att rent fysiskt stjäla de saker de vill ha.”

DI, 23 oktober, 2013.

Kommentarer

Harlekin33 skrev

Hej!

Jag själv betalar nästan uteslutande bara med VISA-kort då man slipper springa med pengar på sig och gå till Bankomaten stup i kvarten. Jag tycker det är enkelt och lätt.

Ni andra då?

Patrik skrev

Betalar för det mesta kontant förutom handlare där jag handlar regelbundet (OK, ICA).

Dessutom händer det rätt så ofta att jag betalar eller får småsummor från privatpersoner, typ en handlar hämtmat åt en hel grupp och sedan får alla betala sin del – och jag har svårt att tänka mig att det någonsin skulle kunna bli smidigt att använda kreditkort för sådana saker. Möjligtvis skulle det gå om man via en mobilapp och NFC kan skicka pengar direkt till en kompis mobil – om det inte vore för att vi rätt så ofta är på ställen där det inte finns mobiltäckning…

Spinpoo skrev

Visst använder man oftast kortet. Men jag tycker det är väldigt trevligt att ha ett val.

Ibland kan det också vara smidigare med kontanter, exempelvis om man har ett bud som man vill ska köpa något åt en och man inte vill logga in på banken och hålla på för att skicka pengar till personen.

Sen har vi också det här med integriteten. Allt du köper på kortet loggas och säljs sedan till företag.

Så folk som inte gillar kontanter kan väll helt enkelt sluta använda dem, men man behöver inte ta bort dem helt.

m skrev

Ser till att betala med kontater på ställen jag inte litar på med min kortinformation.

Ser till att betala med kort på ställen med dåligt prissatta produkter, (som 5.69kr) så att jag inte behöver betala dubbelt extra.

Enklare att ge bort pengar när man har kontanter också.

what is king skrev

Går mer och mer över till kontanter. Målet är att handla utan insyn av banker och myndigheter. Förutsättningen är 100% kontantköp. Genomför idag ca 60% av inköpen kontant. Skulle kunna tänka mig att använda ett HELT anonymt cashkort.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>