Aftonbladet – Anna Troberg: ”FRA:s arrogans är förbluffande”

ab_fragranskning

Efter Uppdrag Gransknings nya avslöjanden om FRA:s samarbete med NSA skriver Piratpartiets partiledare Anna Troberg i dag i Aftonbladet. Hon skriver bland annat:

”Svenska myndigheter ska under inga omständigheter föra hemliga cyberkrig mot enskilda individer, företag eller andra nationer. Om så ändå sker ska regeringen och riksdagen omedelbart dra i nödbromsen ställa de ansvariga till svars. Om de inte gör det måste vi ställa de ansvariga politikerna till svars.

När massövervakning blivit ett normaltillstånd och de politiska makthavarna hellre lägger nära en miljard om året på en enda paranoid Storebror istället för på 1000 nya sjuksköterskor eller lärare, så har man bara två val. Man kan hoppas att samma gamla politiker plötsligt slutar ljuga och börjar försvara människors rättigheter. Eller också ersätter man dem med nya politiker som förstår att cyberkrig är en hopplös återvändsgräns och att cyberfred är den enda hållbara vägen in i framtiden.”

Aftonbladet, 12 december, 2013.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>