IDG – Anna Troberg: ”NSA:s tilltag kan vara det bästa som hänt våra uppkopplade liv”

gomorron_exp

Anna Troberg skriver en krönika på IDG där hon reflekterar över internetåret 2013:

”Det är naturligt att känna obehag inför alltför nyfikna blickar. Faktum är att obehaget infinner sig redan när man vet att man kan vara iakttagen, inte först när man inser att man är det. Känslan sitter djupt rotad i var och en av oss. Den går inte att rationalisera bort för att Carl Bildt eller någon annan politiker ihärdigt hävdar att ”diskret” övervakning inte är ett problem om man har rent mjöl i påsen.

Långsiktigt kan NSA:s tilltag vara det bästa som hänt våra uppkopplade liv på länge. Genom att attackera det mest intima lyckades man slå hål på myten om det rena mjölet och dra undan mattan för sig själv. Gott nytt år, NSA. Tack för att ni sket i det blå skåpet!”

IDG 2014-01-09

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>