NT – Torbjörn Wester: ”Funktionshindrade borde få skadestånd”

PP20

Ordförande för Piratpartiet i Norrköping, Torbjörn Wester, skriver i Norrköpings Tidningar om funktionshindrades rätt till deltagande i samhället;

Det är en demokratisk rättighet att kunna röra sig fritt i samhället, men tyvärr nekas ofta de kommuninvånare som är funktionshindrade denna rätt. Då borde de få skadestånd. Men eftersom regeringen förhalar den frågan, borde Norrköping i stället införa hittelön till de kommuninvånare som anmäler bristande tillgänglighet till kommunen.

Funktionshindrade borde ha samma möjligheter till deltagande som normalrörliga. Det kan gälla gatumiljöer, tillgänglighet till affärer, restauranger och banktjänster, kollektivtrafik, biografer med mera. Den samlade rörelsen för personer med funktionsnedsättningar har länge arbetat för att göra bristande tillgänglighet till en diskrimineringsgrund.

Norrköpings Tidningar 2014-01-22

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>