Nyheter 24 – Hussein & Jerlerup: ”17 306 skäl till varför Piratpartiet behövs i EU-parlamentet”

PP13

Deeqa Indayo Hussein och Torbjörn Jerlerup skriver tillsammans i Nyheter 24 om invandringspolitik och drömmen om ett öppet och medmänskligt Europa:

Det är 25 år efter att Berlinmuren föll. Aldrig mer skulle människor dö i försök att nå frihet och välstånd, hette det då. När EU bildades var det mycket med känslan att järnridåer och murar var något som tillhörde det förgångna. Hur är det i dag? Dagligen dör människor i sin strävan att komma in i Europa, murarna har byggts upp igen.

[…]

17306 döda. Är den dröm vi hade om Europa? Ett Europa med mer massövervakning, där nätets frihet beskärs, där folk skjuts vid våra gränser. Ett Europa med REVA:s inre gränskontroller där polis anser att de har rätt att fråga alla som ser ut att vara invandrare om ID?

Nyheter 24 – 2014-02-25

Kommentarer

giàn phơi skrev

Det måhända att folk har slutat att demonstrera och föra oväsen på grund av uppgivenhet, men så länge inte flera har vett att ta med ogillandet av övervakningen till valurnorna, vidhåller jag att folk är idioter och att vi är ganska rökta.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>