Aftonbladet – Anna Troberg: ”Det räcker inte med gester från regeringen”

Pp15

Anna Troberg skriver i Aftonbladet om den ohållbara situationen där regeringen försöker påskina att de tycker det är fel att Uganda skapar anti-hbtq-lagar men samtidigt fortsätter att utvisa människor som pga sin sexuella läggning hotas med tortyr och död om de blir skickade till sitt hemland:

Sverige skickar systematiskt tillbaka hbtq-flyktingar till länder, däribland Uganda, där de riskerar förföljelse, våld och död. Allt dessa hbtq-flyktingar får av Sverige är en klapp på axeln och en uppmaning om att hålla sig i garderoben i hopp om att allt nog kommer att gå bra då.

Dessutom har FRA en egen specialversion av Personuppgiftslagen (PUL) som ger dem en unik möjlighet att samla in information om människors sexuella läggning. Det står dem dessutom fritt att idka byteshandel med sådan information med främmande makt. Vilka länder som får vilken information är hemligt, men det är rimligt att anta att information om sexuell läggning bara är intressant på de platser i världen där homosexualitet anses vara ett stigma.

Det är naturligtvis ett tidskrävande arbete att från Sverige få homofoba regimer på bättre tankar, men om vi alls ska kunna påverka måste vi erkänna och ta itu med våra egna smyghomofoba tendenser. Våra politiska makthavare måste göra allt som står i deras makt för att förbättra situationen här och nu. Just nu gör regeringen inte det. De gör ingenting.

Aftonbladet 2014-02-25

Kommentarer

David skrev

Lösningen på problemet är då att vi ska hålla kvar alla flyktingar som har risk pga sin sexuella läggning att dödas och torteras, hur stor ökning tror du då att det kommer att ske av sig själva hävdade homosexuella ensamkommande flyktingar? Dessutom, har du siffror eller något som visar att detta sker systematiskt ?

harlekin33 skrev

Islam förbjuder Hbtq och Koranens ord får inte ifrågasättas.

Hur funderar PP kring detta?

Anton Nordenfur skrev

Islam är inte en förbjudande enhet, det är en religion. Sen finns det självklart flera muslimska länder som förbjuder hbtq, varpå det självklart är urdåligt och Sverige borde göra precis allt för att ta emot flyktingar därifrån.

Per skrev

Jag vill ha min kritiska PP kommentar publicerad!

Censurerar ni pg.a. att ni är intresserade av er själva? Om ni inte publicerar bevisar det ju det

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>