Aftonbladet – Anna Troberg: ”Riksdagspartier och media struntar i EU-valet”

at_swengermini

Piratpartiets partiledare Anna Troberg skriver i dagens Aftonbladet om riksdagspartiernas och medias ointresse för EU-valet. Hon skriver bland annat:

”Inför supervalåret 2014 beslutade riksdagen att uppmuntra valdeltagandet. Föga förvånande valde man att uppmuntra det genom att allokera 44 miljoner till sig själva, i form av ett bidrag till partierna för informationsinsatser inför valen. Man gav sig själva pengar till valkampanjande.”

Och …

”Var är det verkliga granskningen? Jag är partiledare och en av toppkandidaterna för ett parti med två mandat i Europaparlamentet. Så vitt jag vet har ingen journalist lagt energi på att granska mig. Sköter jag min privatekonomi? Har jag varit i trubbel med rättvisan? Vilken aktivitet har jag haft i sociala medier och på tidningarnas debattsidor?
Det ger inga krigsrubriker att rapportera om att jag sköter min privatekonomi, att jag inte har varit i trubbel med rättvisan, att jag är hysteriskt aktiv i sociala medier eller att jag är Sveriges mest aktiva partiledare på tidningarnas debattsidor. Det torde dock vara intressant för väljarna att veta att jag är en stabil och engagerad person.”

Aftonbladet, 21 Mars, 2013.

(Foto: Ulrica Zwenger.)

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>