Corren – Amelia Andersdotter & Gustav Nipe: ”FRA hotar jobben”

PP04

Amelia Andersdotter, Europaparlamentariker och Piratpartiets andranamn på EU-vallistan, skriver tillsammans med Gustav Nipe, Förbundsordförande i Ung Pirat, om att övervakningssamhället hotar Svenska jobb:

”Att spionera på länder man handlar med är en dålig idé. Efter att Snowden har visat hur USA spionerar på andra länder kommer amerikanska företag framöver få det svårt att sälja sina exportvaror till många länder. Misstänksamhet är nämligen en dålig grogrund för affärer och diplomati.

Här är det viktigt att vi utvecklar en säkerhetspolitik som inte hamnar i konflikt med näringspolitiken. FRA:s aktiviteter och privilegier utsätter den svenska exportindustrin för många risker. Bara i Linköping jobbar omkring 4 500 personer med olika vapensystem. Att sälja vapensystem är en komplicerad diplomatisk process, när det avslöjas konkreta fall av avlyssning från FRA kommer de svenska diplomatiska relationerna att ta avsevärd skada.

Vi i Piratpartiet tycker att FRA behöver läggas ner. Säkerhet skapas mestadels i en marknadskontext och i en civil kontext, och vi behöver en näringspolitik som speglar det. Att sätta nationalstaten i fokus för säkerhetsbegreppet leder oss på fel väg. Våra företag och inte minst privatpersoner blir lidande. Det är dags att vi tar itu med att övervakningen har varit helt meningslös i den meningen att den inte har lyckats fånga en enda terrorist.”

Corren 2014-03-25

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>