Europaportalen: ”Hoppas Snowden ska vända opinionen”

at_news5

Europaportalen intervjuar Anna Troberg, Partiledare och trejde namn på EU-vallistan, kring vad Piratpartiet kan bidra med till EU-parlamentet, vad partiet redan har uträttat och varför hon skulle vara en bra parlamentariker:

”Anna Troberg säger att hon kan bli en framgångsrik EU-parlamentariker tack vare sin färgstarka personlighet och för att hon kommunicerar mycket med vanligt folk på nätet.

– Jag har varit i [EU-]parlamentet och sett hur extremt likriktat allt är så jag skulle sticka ut som öm tumme i den församlingen. Jag svårt att hålla käften, är en livlig debattör och rätt humoristiskt lagd. Sedan kan jag dra fördel av att jag på nätet finns på platser där andra politiker inte finns. Jag kommer inte att låsa in mig i parlamentet.  Jag tycker att väldigt många politiker enbart basunerar ut sin politik på Twitter eller sin blogg. Det blir mycket envägskommunikation. Jag har inget emot att hänga på [nätforumet] Flashback och skriver någon något intressant i Aftonbladets kommentarsfält svarar jag gärna på det. Det är så vi minskar politikerföraktet.

Blir hon invald ser hon det som en plikt att gå på alla omröstningar i plenum och att ha en hög närvaro i utskotten. Hon har ingen tidigare EU-erfarenhet och är osäker på hur ärenden flödar mellan olika instanser. Troberg har dock lärt sig mycket om hur EU fungerar genom hennes två partikollegor som har varsitt mandat i EU-parlamentet. Därtill har hon ett stort kontaktnät inom förlagsbranschen i Europa vilket hon tror sig få  nytta av i kulturutskottet.”

Europaportalen 2014-03-28

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>