Radio Sweden: ”Småpartierna kan slå sig fram i EU-valet”

imedia

Sveriges Radio intervjuar Henrik Ekengren Oscarsson kring små partier och deras chanser i EU-valet i jämförelse med exempelvis Riksdagsvalet:

”– Tolkningen av det har tidigare varit att de etablerade partierna litegrann har garden nere. Ingen aktör satsar lika mycket. Och då har små utmanarpartier chansen. Och det är även dramaturgiskt så att medierna älskar ju det där lilla utmanarpartiet, för då blir valet plötsligt lite spännande. EU-frågor är ju notoriskt svåra att bevaka och göra kul journalistik av. Men med lite opinionsmätningar, lite utmanarparti, så kan det bli lite skojigt. Och Piratpartiet lyckades ju nästa på helt egen hand se till att valdeltagandet ökade i Europaparlamentsvalet 2009.”

Sveriges Radio 2014-04-07

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>