Radio Sweden: ”Christian Engström, Piratpartiet”

ce_eu2014

Radio Sweden på Svenska intervjuar Piratpartiets toppkandidat inför EU-valet;

”Vilka tre frågor anser du/ditt parti är de viktigaste i EU-valet – och vilket är ert bästa förslag för att åstadkomma förändringar i respektive fråga?

– Att försvara det fria och öppna internet. Den här frågan innehåller många delfrågor, från att få stopp på massövervakningen som kränker våra fundamentala rättigheter, till att försvara nätneutraliteten som gör att alla företag, stora som små, kan konkurrera på lika villkor på nätet.

– Att reformera upphovsrätten och släppa fildelningen fri. Nästa mandatperiod vet vi att EU-parlamentet kommer få ta ställning till en reform av upphovsrätten. Piratpartiets mål är att få den reformen att gå i rätt riktning, så att vi dels släpper fildelningen fri och avslutar kriminaliseringen av en hel ungdomsgeneration, dels skapar förutsättningar för en digital inre marknad. Det kommer att gynna både konsumenter och kreatörer.

– Att göra EU demokratiskt och mer transparent. Det demokratiska underskottet i EU är en realitet, och det går bara att lösa genom att skapa ett helt nytt grundfördrag som ersätter Lissabonfördraget. Piratpartiet vill att det nya fördraget först ska antas av medborgarna i en folkomröstning i hela EU. Därefter får varje land avgöra om de vill vara med eller inte. Om vi kan komma överens den processen garanterar det att det nya fördraget måste vara begripligt och demokratiskt för annars kommer medborgarna rösta nej, och respektera medlemsländerna och inte föra mer makt än nödvändigt till Bryssel för annars finns risken att viktiga länder inte vill vara med.”

Radio Sweden 2014-04-12

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>