Medievärlden – Anna Troberg: ”Media slarvar förbi EU-valet”

at_swengermini

Anna Troberg skriver om hur både media och riksdagspartierna gärna vill att vi ska glömma bort att det är EU-val om nästan en månad:

”Den 25 maj är det EU-val. Det är ett viktigt val som avgör både Europas och Sveriges framtid.

Mellan 60 och 80 procent av allt som passerar riksdagen kommer ifrån EU. Det betyder att de beslut som fattas i Bryssel påverkar människors vardagsliv.

Ändå var det bara 45 procent av alla röstberättigade som röstade i EU-valet 2009. Det betyder att något är fel i kommunikationen, att något har brustit i kontakten mellan politiker, media och väljare.

Riksdagspartierna låtsas som om EU-valet inte alls angår dem. Ett exempel på det är att Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf och Göran Hägglund vägrade vara med i TV4:s planerade partiledardebatt inför EU-valet. Hägglunds stab meddelade kort och gott att det ju inte var Hägglund som ställde upp i val. Det är ett uselt svar som dryper av väljarförakt, men mediala reaktioner uteblev. Riksdagspartierna har brustit och det borde de ställas mot väggen för.

Istället verkar det tyvärr som om svensk media inte ser EU-valet som ett riktigt val.”

Medievärlden 2014-04-15

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>