GP – Christian Engström: ”Vi har tagit striden i EU – och levererat”

PP03

Christian Engström, förstanamn på Piratpartiets EU-valslista, skriver i Göteborgsposten om det EU som Piratpartiet vill se och om de vinster som vi har haft i EU-parlamentet under den här mandatperioden:

”Sju av tio svenskar är missnöjda med dagens EU. Vi vill se ett nytt EU-fördrag som ska vara överblickbart, begripligt och demokratiskt. Vi vill också exportera den svenska offentlighetsprincipen till EU, skriver Christian Engström, Piratpartiet.

Det EU som svenska folket röstade för att gå med i är inte det EU vi har i dag. Då var det ett samarbete för fri rörlighet mellan självständiga länder. I dag är EU ett centralstyrt och överstatligt projekt med demokratiska brister.

Därför har folkets stöd för EU bytts till motstånd. Enligt Ipsos anser 43 procent av svenska folket att EU:s makt bör minska. Till detta skall läggas att 26 procent vill gå ur EU, rakt av. Sju av tio svenskar är alltså missnöjda med dagens EU.

Piratpartiet vill se ett nytt EU-fördrag. Det skall vara överblickbart, begripligt och demokratiskt. Det skall värna den fria rörligheten. Och det skall slå vakt om våra fri- och rättigheter. Det skall dels underställas en folkomröstning, dels godkännas av de länder som vill vara med. Då kan vi skapa ett regelverk som är acceptabelt både för folket och för medlemsstaterna.”

Göteborgs Posten 2014-04-22

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>