Radio Sweden: ”Piratpartiet vill lyfta integritetsfrågor – svalt intresse från övriga partier”

ce_eu2014

Radio Sweden intervjuar Christian Engström om att det är få partier i Sverige som faktiskt vill diskutera de stora lagförslagen som kommer från EU som kommer att begränsa mänskliga rättigheter om de går igenom:

”– Det kommer hela tiden fler förslag om att övervaka oss på olika sätt, kränka våra fundamentala rättigheter, säger Christian Engström som toppar Piratpartiets EU-vallista.

Ett sådant hot kommer, enligt Christian Engström, från de förhandlingar som pågår om ett nytt stort frihandelsavtal mellan EU och USA, det så kallade TTIP-avtalet. Han menar att avtalet – som förhandlas fram under stor sekretess – kan få långtgående konsekvenser till exempel för skyddet av personuppgifter. Och han jämför med det så kallade Acta-avtalet som var tänkt att förhindra varumärkesförfalskning och piratkopiering och som Piratpartiet var med och stoppade i EU-parlamentet 2012.

– Allting som var fel med Acta-avtalet – som vi lyckades stoppa, och det är en av Piratpartiets stora segrar – allting som var fel med det, är ännu mera fel med TTIP-avtalet. TTIP är Acta på syra plus moms, säger Christian Engström.”

Radio Sweden P6 2014-05-05

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>