IDG: ”Vem kan rädda Piratpartiet?”

at_swengermini

IDG följde med Anna Troberg en hel dag och fick chans att ta henne på pulsen om hur partiet arbetar och hur partiet har utvecklats över åren:

”Partiledaren Anna Troberg, hennes högra hand – vice partiledaren Marit Deldén och Torbjörn Wester, som har ansvar för partiets lokala samordning planerar de kommande veckornas aktiviteter över ett par koppar pulverkaffe. Anna Troberg har varit uppe sedan sexsnåret på morgonen, klistrat upp affischer hemma i Jakobsberg, twittrat och förberett en heldag av möten och intervjuer.

Högkvarteret, ett två gånger fyra meter stort hörnrum på  ett kvavt kontorshotell, är belamrat med kartonger med nytryckt valmaterial. Längst ena väggen i det annars sterila vita rummet lyser partiets nya färgglada valaffischer – gula, röda, gröna, orange. Budskapen är många, och sträcker från skolpolitik till flykting- och hbtq-frågor. Men några klassiska piratfrågor finns också där, som ”Jag stoppade Acta” och ”Generation gratis”.

Andra budskap är mer otydliga, som  ett barn som leker med en surfplatta och texten ”Win!”.

Mest populär, enligt Anna Troberg, är affischen med två kattungar som lapar mjölk ur samma skål och texten ”Goda vänner delar med sig”. En affisch som illustrerar Piratpartiets klädbyte de senaste åren, ett klassiskt piratbudskap (sharing is caring) förpackat i en estetik som mer hör hemma i ett flickrum än en svettig hackergrotta.

Piratpartiet går till val på en breddad politik, men det tycks ännu inte ha givit utdelning. Opinionssiffrorna för partiet har under våren pendlat mellan någon enstaka och i bästa fall 3 procent, långt under 2009 års valresultat då partiet fick sensationella 7,1 procent.”

IDG 2014-05-13

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>